Ankara Tabip Odası Seçimlerini Çağdaş Hekimler Kazandı

Ankara Tabip Odası’nın pandemi koşulları nedeniyle ertelenen  Olağan Seçimli Genel Kurulu ve oy kullanma işlemleri gerekli pandemi önlemleri alınarak  15-16 Ağustos 2020 tarihlerinde yapıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi (AÜTF) Morfoloji Binası  Abdülkadir Noyan Konferans Salonunda yapılan Genel Kurul’da   Covid 19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçileri unutulmadı.  Salonun koltuklarına pandemi sürecinde kaybettiğimiz  hekim ve sağlık emekçilerinin fotoğrafları asıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının  ardından  divanın belirlenmesine geçildi. “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” denilerek  seçilen heyette kadın hekimler yer aldı.  Başkanlığını  Dr Selma Güngör'ün  yaptığı divanda yer  alan diğer isimler  Dr. Gözde Çeliksöz, Dr. Cansu Gazioğlu ve Dr.Buket Gülhan oldu.

Genel Kurul Ankara Tabip  Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vedat Bulut’un konuşması ile başladı.

Ardından TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Sinan Adıyaman’ın konuşması ile devam etti.

Genel Kurul sunumu Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri  Dr. Ali Karakoç tarafından yapıldı.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gülgün Kıran Mali Durum Raporunu, Dr.Mine Coşkun Denetleme Kurulu Raporunu aktardı.

Ankara Tabip Odası seçimleri 16 Ağustos  Pazar günü  AÜTF Morfoloji Kafeteryasında yapıldı. Tek listenin girdiği seçimlerde Çağdaş Hekimler grubu yönetimi aldı. Tüm seçili kurulları ve TTB delegasyonunu kazanan Çağdaş Hekimler oldu.

Muharrem Baytemür

Gülseren Çeliksöz