YAŞAM HAKKINI SAVUNUYORUZ

• 01/08/2018 20:20

Hakkari Yüksekova’da yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden anne Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin öldürülmesinin derin üzüntüsünü iliklerimize kadar hissediyoruzKederli aileye ve yakınlarına başsağğı ve sabırlar diliyoruz.

Tüm reel ideolojilerin ve inanç sistemlerinin ortak kutsalı olan insan hayatını korumayı ilke edinen bir mesleğin mensupları olarak tüm gücümüzle insan hayatına kasteden her türlü çabanın karşısında yer alıyoruz. Kimden ve nereden gelirse gelsin ve kime yönelik olursa olsun şiddetin her türlüsünün karşısında olduğumuzu belirtiyoruz.

Görevi ve yaşam felsefesi insanı yaşatmak olan biz sağlık çalışanları, her koşulda en temel insan hakkı olan yaşama hakkını savunuyor, tüm katliamları kınıyoruz. Ülkemizin ortak geleceği ve barış umudunu yok eden, halkların kardeşliğini hedef alan açık veya maskeli terörün her türünü lanetliyoruz.

Bir daha böylesi acı verici ölümlerin olmaması için başta ülkenin tüm siyasi otoriteleri olmak üzere herkesi -kime yönelik olursa olsun- şiddetin her türüne karşı birlikte mücadele etmeyeinsan haklarını işler kılmaya, evrensel değerler ışığında adalet ve barışı inşa etmeye çağırıyoruz.

Ankara Tabip Odası